Ik leer anders
Opleidingscentrum
Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Zelfstandig op de computer woordjes en dictee visualiseren met de Online trainer Ik leer anders©

Heb je het werkboek doorgewerkt? Ken je de techniek van de leermethode ‘Ik leer anders’? Dan kun je nu zelfstandig woordbeelden visualiseren. De computer spelt de losse letters zodat het woord als woord-beeld kan worden opgeslagen in je hoofd. Nu wordt de lesstof wel onthouden.

Je krijgt het werkboek en een jaar-account voor de Online trainer bij de Coach-opleiding beelddenken (voor ouders, leerkrachten, coaches, logopedistes enz.).

Je kunt de Online trainer ook los bestellen. Hoofdaccount 39,00. Onderliggende leerling-accounts kosten 10,00 euro per stuk.

Belangrijk voor het leesproces

Pas na het doorwerken van de woordpakketten in de Online trainer en het visualiseren van de woordbeelden komt het leesproces  op gang. Beelddenkers kunnen geen letters verklanken volgens de reguliere leesmethodes (hakken-en-plakken), maar lezen hele woord-beelden.

Twee niveaus in de Online trainer

1. Regulier onderwijs

  • Basisschool
  • Voortgezet onderwijs

2. Voorbereidend lezen groep 1, 2 en 3

  • Leerlingen met risico op dyslexie
  • TOS
  • ADHD
  • ASS
  • HB (zelf leren lezen)

Online oefenen gaat sneller dan op papier.

1. Basisschool en voortgezet onderwijs

Talen uitspraak

Nederlands, Vlaams, Engels, Duits en Frans

Vaktermen uit je hoofd leren

Je kunt de Online trainer ook gebruiken voor andere vakken. Denk aan moeilijk te onthouden plaatsnamen of biologie-termen zoals cytoplasma, vacuole en celmembraan.

Hoe werkt het?

Kies een standaard woordpakket om je achterstand in te halen of maak zelf een lijst met woorden die je wilt oefenen. De computer leest het woordpakket voor zodat je de uitspraak hoort (Nederlands, Vlaams, Engels, Duits of Frans). Vervolgens spelt de computer alle woorden letter voor letter zoals je gewend bent met de leermethode ‘Ik leer anders’. Na afloop een oefendictee, zodat je zeker weet dat je goed voorbereid naar school gaat. Succes!

Techniek woordbeelden visualiseren

Stap 1: Overtypen met afkijken.
Stap 2: Computer spelt de losse letters zodat jij het woord kan visualiseren.
Stap 3: Dictee. Foutje? Het woord ontploft en je gaat terug naar stap 2. Goed gespeld? Dan ga je direct door naar het volgende woord.

Stap 1: Overtypen met afkijken. Stap 2: Computer spelt de losse letters zodat jij het woord kan visualiseren.

Stap 3: Dictee. Typ je het woord fout dan ontploft het. Je gaat dan opnieuw visualiseren. Fout geschreven woorden komen terug in een ‘Moeilijke woorden’ pakket.

Ook in de talen Frans, Duits, Engels en Vlaams. De zelfgemaakt pakketten worden uitgesproken in de juiste taal. Ideaal om zelf een dictee te oefenen.

2. Opstart Ik leer anders: beeldpakketten

Ook leerlingen met Syndroom van Down leren lezen en schrijven met het lesmateriaal van Opstart

Sommige leerlingen hebben meer ondersteuning nodig om tot leren te komen. Voor ouders, leerkrachten en begeleiders van deze kinderen is er de online workshop Opstart Ik leer anders. Klik op onderstaande titel voor meer informatie.

Stap 1. Woordbeeld (her)kennen, lezen, luisteren en uitspreken.

Standaard pakket. Woordbeelden worden uitgesproken en getoond.

Stap 2. Woordbeeld overtypen. Beeld visualiseren.

Overtypen met afkijken. Maak dit plaatje in je hoofd (visualiseren).

Stap 3. Woordbeeld als dictee schrijven.

Weet jij nog hoe het woordbeeld eruit ziet? Foutje? Dan mag je het woord opnieuw overtypen met afkijken.

Online spelletjes spelen (3 niveaus)

Met de standaard of zelfgemaakt woord-beeld-pakketten kun je online spelletjes spelen om te oefenen.

Werkbladen maken en printen (3 niveaus)

Je zelf werkbladen maken en uitprinten. Met een druk op de knop. Gebruik standaard pakketten of zelfgemaakte beeldpakketten.

Niveau 2. Werkbladen maken en printen.

Niveau 2. Werkbladen maken en printen.

Niveau 3. Werkbladen maken en printen.

Persoonlijke trainer

Dankzij je unieke inlogcode, onthoudt de Online trainer jouw opgeslagen woordpakketten. Je kunt op iedere computer inloggen. Dus ook handig voor in de klas met een koptelefoon.

Kosten

Voor € 39,- heb jij een jaar lang je eigen Online trainer Ik leer anders. Ook worden je eigen woordpakketten opgeslagen onder jouw account.

Onder een hoofdaccount kun je een leerling-account voor 10 euro aanmaken. Zij kunnen met een eigen inlogcode ook thuis of in de klas inloggen. Leerkrachten kunnen woordpakketten, bijvoorbeeld de dicteewoordjes van deze week, in alle leerling-accounts tegelijkertijd aanmaken.

Voorgang bekijken en statistieken

Vanuit het hoofd-account en leerling-account kun je de voortgang bekijken. Je kunt zien welke woordpakketten de leerling heeft geoefend, welke woorden er goed gingen en welke woordjes visueel zijn opgeslagen.