Ik leer anders
Opleidingscentrum
Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Zelfstandig op de computer woordjes en dictee visualiseren
met de Online trainer Ik leer anders©

Heb je het werkboek doorgewerkt? Ken je de techniek van de leermethode ‘Ik leer anders’? Dan kun je nu zelfstandig woordbeelden visualiseren. De computer spelt de losse letters zodat het woord als woord-beeld kan worden opgeslagen in je hoofd. Nu wordt de lesstof wel onthouden.

Je krijgt het werkboek en een jaar-account voor de Online trainer bij de Coach-opleiding beelddenken (voor ouders, leerkrachten, coaches, logopedistes enz.)

Je kunt de Online trainer ook los bestellen. Hoofdaccount 39,00. Onderliggende leerlingaccounts 10,00 euro per stuk.

Belangrijk voor het leesproces

Pas na het doorwerken van de woordpakketten in de Online trainer en het visualiseren van de woordbeelden komt het leesproces  op gang. Beelddenkers kunnen geen letters verklanken volgens de reguliere leesmethodes (hakken-en-plakken), maar lezen hele woord-beelden.

Thuis, op school of in de bus inloggen met je eigen account.

Twee niveaus in de Online trainer

1. Regulier onderwijs

  • Basisschool
  • Voortgezet onderwijs

2. Bijzonder onderwijs:

  • Kleuter plus module
  • NT2 (Nederlands als tweede taal)
  • ZMLK (zeer moeilijk lerend)
  • Verstandelijke beperking, downsyndroom

1. Basisschool en voortgezet onderwijs

Talen uitspraak

Nederlands, Vlaams, Engels, Duits en Frans

Vaktermen uit je hoofd leren

Je kunt de Online trainer ook gebruiken voor andere vakken. Denk aan moeilijk te onthouden plaatsnamen of biologie-termen zoals cytoplasma, vacuole en celmembraan.

Hoe werkt het?

Kies een standaard woordpakket om je achterstand in te halen of maak zelf een lijst met woorden die je wilt oefenen. De computer leest het woordpakket voor zodat je de uitspraak hoort (Nederlands, Vlaams, Engels, Duits of Frans). Vervolgens spelt de computer alle woorden letter voor letter zoals je gewend bent met de leermethode ‘Ik leer anders’. Na afloop een oefendictee, zodat je zeker weet dat je goed voorbereid naar school gaat. Succes!

Stap 1: Overtypen met afkijken. Stap 2: Computer spelt de losse letters zodat jij het woord kan visualiseren.

Stap 3: Dictee. Typ je het woord fout dan ontploft het. Je gaat dan opnieuw visualiseren. Fout geschreven woorden komen terug in een ‘Moeilijke woorden’ pakket.

Ook in de talen Frans, Duits, Engels en Vlaams. De zelfgemaakt pakketten worden uitgesproken in de juiste taal. Ideaal om zelf een dictee te oefenen.

2. Bijzonder onderwijs

Leren lezen en schrijven door woord-beelden te (her)kennen.

Leren lezen. Woord-beelden worden getoond, uitgesproken en verduidelijkt met een foto.

 

Met de standaard of zelfgemaakt woord-beeld-pakketten kun je online spelletjes spelen om te oefenen.

Online trainer Ik leer anders: Op 3 niveaus kun je zelf werkbladen maken en uitprinten. Met een druk op de knop.

je kunt kiezen uit 3 niveaus en verschillende werkbladen om te printen.

Ondersteunende workshops Bijzonder onderwijs

Voor de module Bijzonder onderwijs kun je een ondersteunende workshop volgen. Je krijgt een jaar-account bij de workshop en aanvullende leeskaarten. We werken met een concreet stappenplan,  zodat je per leerling het niveau van het lesmateriaal kunt bepalen.

 

Persoonlijke trainer

Dankzij je unieke inlogcode, onthoudt de Online trainer jouw opgeslagen woordpakketten. Je kunt op iedere computer inloggen. Dus ook handig voor in de klas met een koptelefoon.

Kosten

Voor € 39,- heb jij een jaar lang je eigen Online trainer Ik leer anders. Ook worden je eigen woordpakketten opgeslagen onder jouw account.

Onder een hoofdaccount kun je een leerling-account voor 10 euro aanmaken. Zij kunnen met een eigen inlogcode ook thuis of in de klas inloggen. Leerkrachten kunnen woordpakketten, bijvoorbeeld de dicteewoordjes van deze week, in alle leerling-accounts tegelijkertijd aanmaken.

Voorgang bekijken en statistieken

Vanuit het hoofd-account en leerling-account kun je de voortgang bekijken. Je kunt zien welke woordpakketten de leerling heeft geoefend, welke woorden er goed gingen en welke woordjes visueel zijn opgeslagen.

Online: veel sneller dan op papier!