Ik leer anders
Opleidingscentrum
Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Als jouw brein niet in de omgeving past, krijg je klachten

Veel mensen hebben last van stress. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je overprikkeld raakt in een te drukke omgeving. Veel leerlingen klagen over buikpijn, hoofdpijn en/of moeheid. Deze symptomen moeten serieus genomen worden: het zijn vaak lichamelijke uitingen van stress.

Langdurige stress

Stress is gezond en belangrijk voor de overleving van de soort. Al sinds de oertijd. Een hertje moet een sprintje kunnen trekken als er een leeuw verschijnt. Het activerende systeem in je lichaam neemt direct de regie over. Jouw breintoestand en lichaam zijn maximaal geactiveerd zodat je snel kunt reageren. Als het hertje na 10 minuten is ontsnapt aan de leeuw, ontspant het weer. Stress is kort zeer functioneel. Maar geen uren, dagen, maanden of zelfs jaren. Dan worden we er ziek van.
Langdurige stress put het brein en lichaam uit. Uiteindelijk kun je een angststoornis, burn-out of depressie ontwikkelen. Van stress kun je vrij snel herstellen. Met de opleiding Grip op gedrag maken we een analyse van het brein, lichaam en de omgeving. Dit zijn gekoppelde systemen die elkaar direct beïnvloeden. Met dit inzicht, kom je al snel tot praktische oplossingen. Bijvoorbeeld bij een hoge prikkelverwerking, kan een andere plek in de klas al veel stress wegnemen. Denk ook aan passend lesmateriaal en beweging. Bij stress cardio, maar bij een depressie in het brein, juist hele lichte oefeningen. Want zit je al in het dal, dan duurt het herstel langer. Bij een depressie soms jaren. Een breinmeting onderbouwd de hulpvraag. Dan kun je op zoek naar de juiste aanpak.

Als je lang genoeg de vlaggetjes negeert, volgt vanzelf de afgrond.

Symptomen stress herkennen

EEG-meting: stress, angststoornis en depressie

Neurofeedback therapie bij stress en/of angststoornis

Bij stress en een angststoornis zien we overactivatie (rood) tijdens een breinmeting. Bij een angststoornis ontstaat een asymmetrie in het brein (rechts meer overactivatie dan links). Het neurofeedbackprotocol is in beide gevallen het verlagen van de overactivatie. In combinatie met cardio-beweging, voel je vaak al na 20 sessies resultaat. Neurofeedback trainen kan tegenwoordig gelukkig vanuit huis, dat scheelt ook al stress. Opleidingscentrum Ik leer anders heeft samen met neurowetenschapper Björn Crüts de Brainmarker ontwikkeld. Zo wordt neurofeedback voor iedereen toegankelijk en betaalbaar. Jij kunt drie keer per week je brein trainen. thuis op de bank, met je eigen Youtube filmpjes. Kijk voor meer informatie op Brainmarker.com

Met de apparatuur en de software van de Brainmarker maken we een breinmeting. Op het voorhoofd train je de volgende klachten met neurofeedback:

  • 3 typen ADHD
  • Concentratieproblemen
  • Impulsief en/of hyperactief gedrag
  • Hoog sensitief, HSP
  • Stress of burn-out
  • Angststoornis
  • Depressie

Opleiding Therapeut Neurofeedback

Wil jij zelf een breinmeting kunnen maken en neurofeedback aanbieden binnen je praktijk of organisatie? Bekijk de opleiding Therapeut Neurofeedback.