Ik leer anders
Opleidingscentrum
Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Opleiding Trainer Neurofeedback
Brainmarker©

Voor coaches, ouders, therapeuten, psychologen, leerkrachten, reïntegratie-coaches, logopedistes, kindertherapeuten, ergotherapeuten, jeugdhulpverleners, enz.

Gedrags- en concentratieproblemen kun je vaak verklaren aan de hand van een EEG-breinmeting. Dit geldt ook voor langdurige stress, angststoornis, burn-out en depressie. Met inzicht in het brein, kunnen we de hulpvraag onderbouwen. Gelukkig hoef je geen EEG-signaal te kunnen lezen. De geavanceerde software van de Brainmarker berekent de breintoestand en toont een visueel plaatje van het brein (zie onderstaande foto’s). Deze data wordt ook gebruikt voor neurofeedback. Hersenactiviteit is namelijk beïnvloedbaar. We leren door het brein te belonen als het een gezonde toestand aanneemt. Zo kun je bijvoorbeeld drie keer per week het brein trainen om een betere concentratie te krijgen. Dankzij de thuisapparatuur kan dit behalve in de praktijk, ook in het klaslokaal of thuis op de bank. Als de breintoestand verandert, zie je vervolgens ook een verandering in het gedrag. In tegenstelling tot medicatie is dit effect langdurig. Neurofeedback is evidence based.

De opleiding Grip op gedrag is een verplichte vooropleiding voor de opleiding Trainer Neurofeedback.

Brainmarker

Brainmarker Neurofeedback & Education is een samenwerkingsverband tussen Agnes Oosterveen, eigenaar opleidingscentrum Ik leer anders en Björn Crüts, neurowetenschapper en directeur Strokemark. Het opleidingscentrum is CRKBO-geaccrediteerd. Meer informatie over de complete opleiding Trainer Neurofeedback en de uitgebreide brein-encyclopedie: www.brainmarker.com

Diverse klachten inzichtelijk maken met een breinmeting. Vervolgens kun je een persoonlijk trainingsprotocol instellen voor de neurofeedbacktraining.

Wat is neurofeedback?

Klik hier voor meer informatie over neurofeedback.

Na het volgen van de tweedaagse opleiding Trainer Neurofeedback kun je zelf een breinmeting maken met de bijgeleverde apparatuur en software. Vervolgens kun je met dezelfde apparatuur het brein trainen met neurofeedback.  Jouw cliënten trainen minimaal drie keer per week in een vertrouwde omgeving met zelfgekozen Youtube filmpjes. Zo blijven ze gemotiveerd. Door de intensiteit van de neurofeedbacktraining zie je snel effect. Dit is mogelijk dankzij de ontwikkeling van thuisapparatuur. Jij als therapeut kijkt mee, monitort en begeleidt op afstand.

We maken tijdens de opleiding gebruik van een uniek patent waarbij de breintoestanden in kleur worden uitgedrukt. Dit zie je terug in de lesstof, rapportages, neurofeedbackapparatuur en de brein-encyclopedie. Alle lesstof is wetenschappelijk onderbouwd. Het lesmateriaal wordt uitgelegd in beelden en begrijpelijk taalgebruik.

Data tweedaagse opleiding

Maandag 11 januari en dinsdag 12 januari 2021, Rijssen (VOL)
Maandag 18 januari en dinsdag 19 januari 2021, Zoetermeer (VOL)
Maandag 19 en dinsdag 20 april 2021, Rijssen
Kosten 885 euro inclusief koffie/thee, lunches, lesmateriaal, apparatuur en certificering voor de licentie.

Neurofeedback met thuis-apparatuur

Brainmarker levert het dashboard voor therapeuten voor het maken van een breinmeting inclusief de onderbouwing door gevalideerde klachtenlijsten. Jij als trainer stelt vervolgens het trainingsprotocol in voor de app en overhandigt de thuisapparatuur. Met de persoonlijke app traint de cliënt minimaal 3 keer per week neurofeedback. Jij monitort de data, onderhoudt persoonlijk contact en stuurt een tussenmeting. Aan het eind van het traject maak je een nameting en evalueer je samen de vooruitgang. Gebruikersgemak staat voorop.

Breinmeting en neurofeedback aanbieden in je eigen praktijk, klaslokaal of gewoon thuis.

Neurofeedback: eerst meten

Meten is weten. Voor het instellen van het neurofeedback-protocol, maken we eerst een EEG-meting met de bijgeleverde apparatuur. Tenslotte neem je ook geen bloeddrukverlagende medicatie zonder eerst je bloeddruk te meten. Uit de breinmeting volgt een analyse. Deze analyse moet overeen komen met de primaire klacht en korte vragenlijst, alvorens met de neurofeedback therapie wordt gestart. We werken alleen met wetenschappelijk onderbouwde neurofeedback-protocollen. Bekijk ook de brein-encyclopedie op Brainmarker.com

De volgende klachten kun je inzichtelijk maken met een breinmeting:

 • Concentratieproblemen
 • Impulsiviteit
 • Drie types ADHD (inclusief ADD)
 • Stress en angststoornis
 • Burnout en depressie
 • Hoge prikkelverwerking (HSP)

Breinmeting

Analyse

Licentie Brainmarker neurofeedback & education

De opleiding Grip op gedrag is een verplichte vooropleiding voor de opleiding Trainer Neurofeedback. Ten slotte zijn het brein, lichaam en de omgeving gekoppelde systemen. Je bereikt optimale gedragsverandering als je alle drie de systemen aanpakt. We werken in de praktijk met verplichte protocollen. De kosten zijn 30 euro excl. BTW op maandbasis inclusief 10 gratis breinmetingen per maand en jaarlijkse intervisie (licentie is na drie maanden, maandelijks opzegbaar). Daarnaast zijn er variabele kosten zoals een extra breinmeting voor 5 euro per stuk excl. BTW. De neurofeedbacktraining bestaat uit 3 tot 4 sessies per week en kost 6 euro per week excl. BTW. Een therapeut rekent een eigen tarief voor het traject. Bij de opleiding krijg je een EEG-band. Extra EEG-banden voor cliënten kun je zelf aanschaffen voor ongeveer 300-400 euro.

Programma opleiding Neurofeedback

 • Achtergrondinformatie: uitleg werking neuronen, hersengolven in EEG-signaal, meetlocaties elektrodes en het herkennen van artefacten (ruis) in een EEG-signaal. In de software van Brainmarker zijn deze processen geautomatiseerd.
 • Uitleg dashboard voor trainer: overzicht klantgegevens.
 • Veel praktijk. Je gaat zelf meerdere breinmetingen maken met je eigen apparatuur: voor-, tussen- en nameting.
 • De intake: het kiezen van gevalideerde vragenlijsten in het dashboard aan de hand van de klachten.
 • Onderzoeksverslag uitdraaien voor de cliënt vanuit het dashboard.
 • Trainingsprotocol instellen voor de cliënt aan de hand van de voormeting.
 • Uitleg app en thuisapparatuur.
 • Zelf neurofeedback ervaren.
 • Casuïstiek: QEEG-metingen en pathologieën (ziektebeelden) vergelijken in de brein-encyclopedie.
 • Werkwijze en protocol licentie Brainmarker.
 • Verkorte reader voor cliënten: uitleg breinwerking en neurofeedback.

Voor vragen over de opleiding kun je bellen: Agnes Oosterveen 06-24435545.

Aanmelden voor de opleiding Trainer Neurofeedback