Ik leer anders
Opleidingscentrum
Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Opleiding Trainer Neurofeedback
Brainmarker©

Voor coaches, therapeuten, psychologen, leerkrachten, reïntegratie-coaches, logopedistes, kindertherapeuten, ergotherapeuten, jeugdhulpverleners, enz.

De opleidingen gaan door met aangepaste maatregelen. Testen voor toegang is niet nodig. In de zaal wordt gezorgd voor 1,5 meter afstand tussen de deelnemers (tenzij je uit één gezin komt of samen met een collega/kennis). Mondkapje is mogelijk verplicht in openbare ruimtes, maar niet als je aan je eigen tafel zit gedurende de dag. Tijdens het meten kun je, indien gewenst, een mondkapje dragen. Ben je ziek? Je kunt je aanmelding kosteloos verplaatsen naar een later tijdstip. Zo blijven we gezond.

Bekijk de film op de pagina Wat is neurofeedback?.

Download het gratis boek: Neurofeedback als behandelmethodiek.

Na het volgen van de opleiding Trainer Neurofeedback kun je zelf een breinmeting maken met de bijgeleverde apparatuur en software. Vervolgens kun je met dezelfde apparatuur het brein trainen met neurofeedback. Jouw cliënten trainen minimaal drie keer per week in een vertrouwde omgeving met zelfgekozen Youtube filmpjes. Zo blijven ze gemotiveerd. Door de intensiteit van de neurofeedbacktraining zie je snel effect. Dit is mogelijk dankzij de ontwikkeling van thuisapparatuur. Jij als trainer kijkt mee, monitort en begeleidt op afstand.

Met neurofeedback verbeter je klachten behorende bij:

  • Chronische moeheid
  • Stress
  • Depressie
  • Angststoornis
  • 3 types ADHD
  • Hypergedrag
  • Gebrek aan remming
  • Onoplettendheid (concentratieproblemen)
  • Inhibitieproblemen (externe prikkelverwerking/HSP)
  • ASS (externe prikkelverwerking en concentratie)

De activatie van het brein kun je trainen met neurofeedback. Het is veelal geen opzichzelfstaande behandelmethodiek, maar een voorwaarden-scheppende behandeling. Dit betekent dat neurofeedback vaak eerst wordt toegepast zodat de hersenen informatie beter verwerken. Daarna kunnen andere therapieën effectiever verlopen, zoals leertrajecten, cognitieve gedragstherapie (CBT), ontspanningstechnieken (PMR – Progressive Muscle Relaxation) en lichamelijke trainingsinterventies.

Breintoestanden in kleur.

We maken tijdens de opleiding gebruik van een uniek patent waarbij de breintoestanden in kleur worden uitgedrukt. Dit zie je terug in de lesstof, rapportages, neurofeedbackapparatuur en de brein-encyclopedie. Alle lesstof is wetenschappelijk onderbouwd. Het lesmateriaal wordt uitgelegd in beelden en begrijpelijk taalgebruik.

Brainmarker Neurofeedback & Education is een samenwerkingsverband tussen Agnes Oosterveen, eigenaar opleidingscentrum Ik leer anders en Björn Crüts, neurowetenschapper en directeur Strokemark. Het opleidingscentrum is CRKBO-geaccrediteerd. Meer informatie over de complete opleiding Neurofeedback en de uitgebreide brein-encyclopedie: www.brainmarker.com

 

Breinmeting en neurofeedback aanbieden in je eigen praktijk, klaslokaal of gewoon thuis.