Ik leer anders
Opleidingscentrum
Bel mij terug

Bel mij terug

* Verplichte velden

Opleiding Therapeut Neurofeedback
Brainmarker©

Voor coaches, ouders, therapeuten, psychologen, leerkrachten, reïntegratie-coaches, logopedistes, kindertherapeuten, ergotherapeuten, jeugdhulpverleners, enz.

Gedrags- en concentratieproblemen kun je vaak verklaren aan de hand van een EEG-breinmeting. Dit geldt ook voor langdurige stress, angststoornis, burn-out en depressie. Met inzicht in het brein, kunnen we de hulpvraag onderbouwen. Gelukkig hoef je geen EEG-signaal te kunnen lezen. De geavanceerde software van de Brainmarker berekent de breintoestand en toont een visueel plaatje van het brein (zie onderstaande foto’s). Deze data wordt ook gebruikt voor neurofeedback. Hersenactiviteit is namelijk beïnvloedbaar. We leren door het brein te belonen als het een gezonde toestand aanneemt. Zo kun je bijvoorbeeld drie keer per week het brein trainen om een betere concentratie te krijgen. Dankzij de thuisapparatuur kan dit ook in de praktijk, het klaslokaal of thuis op de bank. Als de breintoestand verandert, zie je vervolgens ook een verandering in het gedrag. In tegenstelling tot medicatie is dit effect langdurig. Neurofeedback is evidence based.

Brainmarker Neurofeedback & Education is een samenwerkingsverband tussen Agnes Oosterveen, eigenaar opleidingscentrum Ik leer anders, Björn Crüts, neurowetenschapper en directeur Strokemark, Lars Morit en Thijs Kok van Appsint. Het opleidingscentrum is CRKBO-geaccrediteerd. Meer informatie: www.brainmarker.com

De opleiding Grip op gedrag is een verplichte vooropleiding voor de opleiding Therapeut Neurofeedback.

Diverse klachten inzichtelijk maken met een breinmeting. Vervolgens kun je een persoonlijk trainingsprotocol instellen voor de neurofeedbacktraining.

Wat is neurofeedback?

Klik hier voor meer informatie over neurofeedback.

Na het volgen van de tweedaagse opleiding Therapeut Neurofeedback kun je zelf een breinmeting maken met de bijgeleverde apparatuur en software. Vervolgens kun je met dezelfde apparatuur het brein trainen met neurofeedback.  Jouw cliënten trainen minimaal drie keer per week in een vertrouwde omgeving met zelfgekozen Youtube filmpjes. Zo blijven ze gemotiveerd. Door de intensiteit van de neurofeedbacktraining zie je snel effect. Dit is mogelijk dankzij de ontwikkeling van thuisapparatuur. Jij als therapeut kijkt mee, monitort en begeleidt op afstand.

We maken tijdens de opleiding gebruik van een uniek patent waarbij de breintoestanden in kleur worden uitgedrukt. Dit zie je terug in de lesstof, rapportages, neurofeedbackapparatuur en de brein-encyclopedie. Alle lesstof is wetenschappelijk onderbouwd. Het lesmateriaal wordt uitgelegd in beelden en begrijpelijk taalgebruik.

Data tweedaagse opleiding

Maandag 11 januari, dinsdag 12 januari 2021, Rijssen
Maandag 18 januari en dinsdag 19 januari 2021. Zoetermeer
Kosten 754 euro inclusief koffie/thee, lunches, lesmateriaal, apparatuur en certificering voor de licentie.

Neurofeedback met thuis-apparatuur

Brainmarker levert het dashboard voor therapeuten voor het maken van een breinmeting inclusief de onderbouwing door gevalideerde klachtenlijsten. Jij als therapeut stelt vervolgens het trainingsprotocol in voor de app en overhandigt de thuisapparatuur. Met de persoonlijke app traint de cliënt minimaal 3 keer per week neurofeedback. Jij monitort de data, onderhoudt persoonlijk contact en stuurt een tussenmeting. Aan het eind van het traject maak je een nameting en evalueer je samen de vooruitgang. Gebruikersgemak staat voorop.

Thuis-apparatuur voor neurofeedback met persoonlijke begeleiding van de therapeut.

Neurofeedback: eerst meten

De volgende klachten kun je inzichtelijk maken met een breinmeting:
 • Concentratieproblemen
 • Impulsiviteit
 • Drie types ADHD (inclusief ADD)
 • Stress en angststoornis
 • Burnout en depressie
 • Hoge prikkelverwerking (HSP)

Breinmeting

Analyse

Licentie Brainmarker neurofeedback & education

De opleiding Grip op gedrag is een verplichte vooropleiding voor de opleiding Therapeut Neurofeedback. Ten slotte zijn het brein, lichaam en de omgeving gekoppelde systemen. Je bereikt optimale gedragsverandering als je alle drie de systemen aanpakt. We werken in de praktijk met verplichte protocollen. De kosten zijn 30 euro op maandbasis inclusief 10 gratis breinmetingen per maand en jaarlijkse intervisie (licentie is maandelijks opzegbaar). Daarnaast zijn er variabele kosten zoals een extra breinmeting voor 5 euro per stuk excl. BTW. De neurofeedbacktraining bestaat uit 3 tot 4 sessies per week en kost 5 euro per week excl. BTW. Een totale neurofeedbacktraining van bijvoorbeeld 40 sessies bij ADHD en/of concentratieproblemen kost ongeveer 50 euro. Een therapeut rekent een eigen tarief voor het traject. Bij de opleiding krijg je een EEG-band. Extra EEG-banden voor cliënten kun je zelf aanschaffen voor ongeveer 270 euro.

Programma opleiding Neurofeedback

 • Achtergrondinformatie: uitleg werking neuronen, hersengolven in EEG-signaal, meetlocaties elektrodes en het herkennen van artefacten (ruis) in een EEG-signaal. In de software van Brainmarker zijn deze processen geautomatiseerd.
 • Uitleg dashboard voor therapeuten: overzicht klantgegevens.
 • Veel praktijk. Je gaat zelf meerdere breinmetingen maken met je eigen apparatuur: voor-, tussen- en nameting.
 • De intake: het kiezen van gevalideerde vragenlijsten in het dashboard aan de hand van de klachten.
 • Onderzoeksverslag uitdraaien voor de cliënt vanuit het dashboard.
 • Trainingsprotocol instellen voor de cliënt aan de hand van de voormeting.
 • Uitleg app en thuisapparatuur.
 • Zelf neurofeedback ervaren.
 • Casuïstiek: QEEG-metingen en pathologieën (ziektebeelden) vergelijken in de brein-encyclopedie.
 • Werkwijze en protocol licentie Brainmarker.
 • Verkorte reader voor cliënten: uitleg breinwerking en neurofeedback.

Voor vragen over de opleiding kun je bellen: Agnes Oosterveen 06-24435545.

Aanmelden voor de opleiding Therapeut Neurofeedback